SEGT

 
Det är inte bara jag som är seg på att uppdatera den här bloggen utan jag har faktiskt bakat sega vitchokladmuffins häromdagen. Sen fick dom åka drekt in i frysen eftersom vi fick en halv doptårta som tack för hjälpen. Så jag glömde bort att ta en bild. Men att smaka en glömde jag inte bort, och ni får helt enkelt lita på att dom är jättegoda och ser ut som vanliga ljusa muffins på utsidan. Men på insidan är dom sega och kladdiga och smakar som vit kladdkaka om ni testat det någon gång! Ny favvo, helt klart.
 
Till ca 10-12 stycken normalstora muffins:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Rör ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i muffinsformar, ca 3/4 av formarna. Baka dem i cirka 15 minuter i 200 grader. 

Det är alltså inget bakpulver i utan det blir kladdkakekonsistens, så muffinsarna blir lika stora som smeten man häller i formen. Jag tänkte göra en tobleronefrosting till för att få det riktigt chokladigt, men det får bli när de kommer ut ur frysen. Annars borde hallon vara en kanonkombo tror jag. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0