PASTAMAKER
Jag kom på ett recept jag inte fått upp här ännu. Vi gjorde ju egen pasta för några veckor sen, jag och några fina vänner, i min sprillans nya pastamaskin som jag fått i present att samma vänner. Och vi lyckades riktigt bra tycker jag, pastan smakade pasta liksom.
Till pastan blev det kyckling och gorgonzolasås. Och så lite päron och valnötter på det!
Så här fin såg Ellens tallrik ut:
Receptet kommer här, anpassat till 4 port:
1 dl valnötter
3-4 kycklingfiléer
en klick smör
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g gorgonzola
salt och peppar
2 mogna päron
valfri pasta
• Rosta valnötterna i en stekpanna ett par minuter.
• Strimla kycklingfiléerna och stek i smör.
• Koka upp grädden och smula ned osten. Drag kastrullen av värmen och rör tills osten smält. Krydda med salt och peppar.
• Koka pasta och häll upp i djupa tallrikar.
• Fördela kycklingfilé, nötter, sås och finskuret päron över pastan.
Bon appétit!
TOMT
Hörrni, som ni märker händer det inte så mycket här. Förutom att min motivation för att uppdatera en blogg är nära noll så håller vi på att förbereda inför en extremt efterlängtad semester om några veckor. Alltså, vi tömmer frysen.
Och det är inte direkt nån lyxfrys utan vad man hittar är typ pyttipanna och fiskpinnar. Och då blir det ännu svårare att hitta saker att skriva om här. Så, ni behöver inte kolla här varje dag. Men nån gång då och då kanske det dyker upp nåt nytt, men då får det komma som en lite rolig överraskning. Och så får vi se hur allt känns i maj när vi är hemma igen.
Under tiden kan ni få ta del av mitt universaltips när matinspirationen tryter:
SEGT
Det är inte bara jag som är seg på att uppdatera den här bloggen utan jag har faktiskt bakat sega vitchokladmuffins häromdagen. Sen fick dom åka drekt in i frysen eftersom vi fick en halv doptårta som tack för hjälpen. Så jag glömde bort att ta en bild. Men att smaka en glömde jag inte bort, och ni får helt enkelt lita på att dom är jättegoda och ser ut som vanliga ljusa muffins på utsidan. Men på insidan är dom sega och kladdiga och smakar som vit kladdkaka om ni testat det någon gång! Ny favvo, helt klart.
Till ca 10-12 stycken normalstora muffins:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Rör ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i muffinsformar, ca 3/4 av formarna. Baka dem i cirka 15 minuter i 200 grader.
Det är alltså inget bakpulver i utan det blir kladdkakekonsistens, så muffinsarna blir lika stora som smeten man häller i formen. Jag tänkte göra en tobleronefrosting till för att få det riktigt chokladigt, men det får bli när de kommer ut ur frysen. Annars borde hallon vara en kanonkombo tror jag.